Linda Fleuren

Manager Bibliotheken

Je komt mij tegen in: alle vestigingen

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Er heel veel mogelijk is. Elk idee wordt gewaardeerd en je ziet echt resultaat van je werk. Ik ben halverwege 2020 bij de bieb gaan werken. Voorheen werkte ik bij een commercieel bedrijf waar alles om winst maken draaide; ik vind het erg prettig dat bij de Bibliotheek de mens centraal staat!

Als manager bibliotheken…
Is alles wat op de werkvloer gebeurt in onze 6 vestigingen uiteindelijk mijn verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan de collectie, de activiteiten en de inzet van medewerkers en vrijwilligers. Het is belangrijk om dit goed te regelen, zodat we met de collectie en activiteiten in kunnen spelen op de behoefte en de interesse van de lokale gemeenschap.

De bieb is voor mij…
Een fijne ontmoetingsplek met koffie en een praatje. Een plek om te leren en kennis te maken met anderen, een plek waar je hulp krijgt als je even niet meer weet hoe je dingen regelt met de overheid, een plek waar je nieuwe boeken uit kunt zoeken om mee weg te dromen!

Het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb…
De contacten met de biebvrijwilligers vind ik erg mooi en hartverwarmend. Het is erg waardevol om te zien hoe zij bij ons starten en al na een paar weken een enorm hart voor de zaak hebben en met veel passie en plezier iedere keer weer belangeloos komen helpen. Dat waardeer ik erg en daar word ik blij van!

Mijn favoriete boek/e-book/ander materiaal dat we uitlenen is…
Mijn favo boek allertijden is De Kracht van het Nu van Eckhart Tolle. Dit boek helpt je om niet bij gebeurtenissen in het verleden stil te staan en je ook geen zorgen te maken over de toekomst. Als je de filosofie van dit boek ter harte neemt, leef je in het nu!

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn, omdat…
Je met een biebabonnement gebruik kunt maken van een enorm grote collectie aan boeken, tijdschriften en digitale informatiebronnen zowel ín de plaatselijke vestigingen als in andere Bibliotheken in de provincie. En dat allemaal voor een paar tientjes per jaar!

Contact opnemen?
l.fleuren@debibliotheekmaasenpeel.nl