Mateusz Domagalski

Community Librarian

Je komt mij tegen in: Maasbree en Panningen

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Dit een mooie ontmoetingsplek is. Tien jaar geleden heb ik hier een geweldige stageperiode gehad en uiteindelijk kreeg ik een baan aangeboden. Mijn werk is heel erg afwisselend en dat maakt het nog steeds leuk. Als Community librarian hou ik me bezig met verbinden van onze lokale gemeenschap. Ik luister goed naar reacties van onze leden en inwoners en weet ze gericht te attenderen op specifieke activiteiten en lokale community's die aansluiten op persoonlijke interesses. Zelfs na tien jaar zit er nog genoeg uitdaging in mijn functie.

De bieb is voor mij…
Een neutrale plek waar iedereen goed ontvangen wordt. Het is een plek waar alle vragen gesteld kunnen worden. Zonder oordeel wordt er geluisterd naar wat de ander zegt. De bibliotheek is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Bovendien kun je in onze vestigingen aan je persoonlijke ontwikkeling werken.

Het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb…
Er zijn mensen die zich al jaren niet thuis voelen in deze samenleving. Gelukkig krijgen sommigen dankzij onze activiteiten en service het gevoel dat ze weer mee kunnen doen in onze maatschappij. Hier word ik blij van. :)

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn, omdat…
Je voor een klein bedrag toegang krijgt tot een enorme collectie boeken, tijdschriften, e-books en luisterboeken. Ben je geen lid? Dan ben je alsnog van harte welkom in onze vestigingen!

Contact opnemen?
m.domagalski@debibliotheekmaasenpeel.nl