Monique Heijligers

Lees- en mediaconsulent

Je komt mij tegen in: Panningen, Reuver, Meijel en bij diverse biebs op scholen

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Ik kom mijn hele leven al heel graag bij de Bibliotheek. Ik werd al heel jong lid en lees zelf graag. Toen ik vorig jaar een andere baan zocht, dacht ik na over plekken waar ik graag kom. Ik schreef een sollicitatiemail en mocht op gesprek komen. Op 1 september 2021 startte mijn baan. Wat wil een boekenwurm nog meer?

Als lees- en mediaconsulent…
Hou ik me bezig met educatie. Wij hebben intensieve samenwerkingen met scholen waarbij alle kinderen en leerkrachten bij ons aan mogen kloppen voor advies en begeleiding. Wat een leuke baan heb ik! Bijdragen aan elk kind een leven lang plezier in lezen te geven en te zien genieten van een boek.

De bieb is voor mij…
Meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. Het is een openbare ontmoetingsplek waar van alles te doen en te leren is. Er gebeurt zoveel meer dan ik had verwacht!

Het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb…
Omringd zijn door heel veel ontzettend leuke kinderen die van lezen houden. Dat maakt echt mijn dag.

Mijn favoriete boek/e-book/ander materiaal dat we uitlenen is…
Alfabet van Charlotte Dematons. Waarom? Omdat T is van tandarts - een teckel - die met een tang een tand trekt van een T-rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent - een tapir - toekijkt. Prachtig boek met oneindige mogelijkheden vol verrassende vondsten.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn, omdat…
Verslaafd zijn of worden aan lezen is door de bieb mogelijk voor iedereen, ongeacht je inkomsten.

Contact opnemen?
m.heijligers@debibliotheekmaasenpeel.nl