Romy Eijkelenberg

Coördinator Collectiemanagement & Lees-mediaconsulent VO

Je komt mij tegen in:
één van de vestigingen of op middelbare scholen.

De bieb is de allerleukste werkplek, omdat:
hier veel van mijn interesses samenkomen. Overal waar ik kijk staan boeken, ik kan er mijn creativiteit in kwijt en ik mag me dagelijks bezighouden met taal, boeken en onderwijs.

Als Coördinator Collectiemanagement hou ik me bezig met:
het reilen en zeilen van de collecties in onze vestigingen. En dat zijn niet alleen maar onze boeken, maar ook onder andere tijdschriften en onze digitale ‘collectie’. 

De bieb is voor mij
Een plek voor iedereen! Je mag hier boeken lenen, studeren, de krant lezen, met de Nederlandse taal oefenen, deelnemen aan activiteiten, cursussen of trainingen volgen, informatie opvragen, een vraag stellen… Bij de bieb is iedereen van harte welkom!

Het mooiste, gekste, ontroerendste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb is
Dat er tijdens een workshop over planten stekken, scheuren en verzorgen deelnemers hun passie voor planten met elkaar hebben kunnen delen. Het enthousiasme dat ontstond om met elkaar over dezelfde interesses te kunnen sparren was een prachtig voorbeeld van verbinding. Verder krijg ik altijd weer een enorme glimlach op mijn gezicht wanneer kinderen enthousiast de bieb binnenrennen en met stapels boeken waarboven hun hoofdjes nog amper zichtbaar zijn de bieb weer verlaten.

Mijn favoriete boek
moeten noemen is een onmogelijke opgave als je Nederlands hebt gestudeerd en daar verschillende prachtboeken de revue zijn gepasseerd. Bovendien lees ik regelmatig weer een nieuw boek dat blijft hangen, dus mijn favoriete boek wisselt op zijn tijd. Toch zal ik hier een poging wagen om mijn huidige top-3 te noemen: Het wordt spectaculair. Beloofd. van Zita Theunynck, Confettiregen van Splinter Chabot en Wat je van bloed weet van Philip Huff.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat
De bieb en de collectie aan boeken, e-books, luisterboeken, weekbladen en tijdschriften toegang geeft tot een prachtige wereld waarin je mag ontdekken, leren en ervaren.

Contact opnemen?
R.Eijkelenberg@debibliotheekmaasenpeel.nl