Romy Eijkelenberg

Community Librarian

Je komt mij tegen in:
Reuver en tijdelijk in Meijel

De bieb is de allerleukste werkplek, omdat
Hier veel van mijn interesses samenkomen. Overal waar je kijkt staan boeken, je kunt er je creativiteit kwijt je bent vaak met taal bezig op allerlei verschillende manieren. Bovendien mag ik mensen adviseren over mijn vakgebied en geef ik nadere uitleg en informatie bij bezoekersvragen, waar mijn passie voor onderwijs en mensen helpen weer in terugkomen.

Als Community Librarian hou ik me bezig met
Het reilen en zeilen in de Bibliotheek. Ik ben het eerste aanspreekpunt van mijn vestiging(en) en zorg er samen met collega’s en vrijwilligers voor dat onze bibliotheken een fijne plek voor bezoekers zijn. Daarnaast organiseer ik – vaak in samenwerking met lokale partners – activiteiten voor verschillende doelgroepen met het oog op waar de bieb voor staat: ontmoeting, verbinding en kennisdeling.

De bieb is voor mij
Een plek voor iedereen! Je mag hier boeken lenen, studeren, de krant lezen, met de Nederlandse taal oefenen, deelnemen aan activiteiten, cursussen of trainingen volgen, informatie opvragen, een vraag stellen… Bij de bieb is iedereen van harte welkom!

Het mooiste, gekste, ontroerendste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb is
Dat er tijdens een workshop over planten stekken, scheuren en verzorgen deelnemers hun passie voor planten met elkaar hebben kunnen delen. Het enthousiasme dat ontstond om met elkaar over dezelfde interesses te kunnen sparren was een prachtig voorbeeld van verbinding. Verder krijg ik altijd weer een enorme glimlach op mijn gezicht wanneer kinderen enthousiast de bieb binnenrennen en met stapels boeken waarboven hun hoofdjes nog amper zichtbaar zijn de bieb weer verlaten.

Mijn favoriete boek
moeten noemen is een onmogelijke opgave als je Nederlands hebt gestudeerd en daar verschillende prachtboeken de revue zijn gepasseerd. Bovendien lees ik regelmatig weer een nieuw boek dat blijft hangen, dus mijn favoriete boek wisselt op zijn tijd. Toch zal ik hier een poging wagen om mijn huidige top-3 te noemen: Het wordt spectaculair. Beloofd. van Zita Theunynck, Confettiregen van Splinter Chabot en Wat je van bloed weet van Philip Huff.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat
De bieb en de collectie aan boeken, e-books, luisterboeken, weekbladen en tijdschriften toegang geeft tot een prachtige wereld waarin je mag ontdekken, leren en ervaren.

Contact opnemen?
R.Eijkelenberg@debibliotheekmaasenpeel.nl