Ton van Lieshout

bibliotheekmedewerker

Je komt mij tegen in: Maasbree

De Bibliotheek Maas en Peel is de allerleukste werkplek, omdat…
Heel lang geleden heb ik de opleiding tot bibliothecaris gevolgd. De meeste uren werk ik bij een andere bibliotheekorganisatie (BiblioPlus). Oud-directeur Vincent Freriks heeft daar ook gewerkt.
Ruim 20 jaar geleden ben ik zo ook in Maasbree begonnen. Werk hier één dagdeel en regelmatig val ik in als een collega vrij heeft. Ik hou me bezig met de uitleen en verzorg daarnaast onder meer het afschrijven bij de volwassenen (romans en informatieve boeken). Ik werk in de bibliotheek omdat ik zelf graag lees.

De bieb is voor mij…
De bibliotheek is vooral laagdrempelig en iedereen is hier welkom. Het lenen van de boeken en informatie over de collectie was en is nog steeds een van de belangrijkste taken van de bibliotheek. Verder is de bibliotheek natuurlijk een plek waar je informatie / hulp krijgt, maar ook een plek waar je andere mensen kunt ontmoeten.

Het grappigste dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb…
Ik kan me nog herinneren dat er iemand aan de balie kwam die vroeg naar een boek dat ging over de gezondheid van vogels. Na wat doorvragen kwam ik erachter dat de klant op zoek was naar het boek: De kleine dokter, geschreven door A. Vogel. Het was in die tijd een veelgevraagd standaardwerk.

Mijn favoriete boek/e-book/ander materiaal dat we uitlenen is…
Een lastige vraag. Er zijn zoveel boeken die ik goed vind. Een boek dat veel indruk op mij gemaakt heeft is: De golf van Morton Rhue. Dit gaat over een experiment op een school waarmee de leraar duidelijk maakt hoe Hitler aan de macht kwam en hij zoveel medestanders kreeg. Een – helaas - nog steeds actueel thema.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn, omdat…
Lezen je leven verrijkt.

Contact opnemen?
t.vanlieshout@debibliotheekmaasenpeel.nl