Gitte Krosse

Community Librarian

De bieb is de allerleukste werkplek, omdat: het een inspirerende plek is om een leven lang te leren. Voor jong en oud en voor alle inwoners heeft het wel iets te bieden. Een plek waar je naar toe kunt gaan om een boek te lenen, de krant te lezen, elkaar te ontmoeten, kennis te delen en nog veel meer. Een plek van en voor de inwoners. Enerzijds is het een plek van rust en anderzijds een plek van ontmoeting en dynamiek. Die combinatie maakt het een unieke plek. 

Als Community Librarian hou ik me bezig met: het reilen en zeilen van de vestiging in Reuver en heb ik veel contact met de vrijwilligers die de bibliotheek bemensen of zich inzetten voor het Taalpunt of het Informatiepunt Beesel. Daarnaast ben ik actief met projecten en het leggen van verbindingen tussen verschillende doelgroepen, die iets voor elkaar kunnen betekenen en waar de bibliotheek een ondersteunende rol in kan spelen. De initiatieven zijn heel veelzijdig en bewegen mee met de ontwikkelingen in de buitenwereld. De verbinding van buiten naar binnen en binnen naar buiten, daar wil ik graag aan bijdragen. 

De bieb is: een plek voor alle inwoners, jong en oud, vanuit verschillende achtergronden en culturen, waar mensen op een laagdrempelige manier zichzelf kunnen ontwikkelen en samen met elkaar. Het is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. 

Het mooiste, gekste, ontroerendste, etc, dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb is: tijdens mijn allereerste taalcafé mocht ik meteen kennismaken met een zeer gemixt gezelschap van mensen uit wel bijna 10 verschillende landen en culturen, die op een zeer fijne en leuke manier met de Nederlandse taal aan de slag gingen en daar ook nog veel lol aan beleefden. 

Mijn favoriete boek is... ik weet niet of het echt mijn favoriete boek is, maar Das Parfum van Patrick Süskind, is een boek wat me altijd bij is gebleven, ook al is het vele jaren geleden dat ik het gelezen heb. Ik vond het van begin tot eind spannend en zeer boeiend om te lezen. Verder geniet ik van het doorkijken van fotoboeken van fotografen en vind ik de stripboeken van Garfield erg leuk. 

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat: er voor ieder wat wils is. Een plek waar je inspiratie op kan doen.