Linda Weerts

Lees- en mediaconsulent

Je komt mij tegen in: de bibliotheken van Maas en Peel, op scholen, consultatiebureaus en kinderopvanglocaties in deze regio. 

De bieb is de allerleukste werkplek, omdat:
Het een ontmoetingsplek is voor iedereen met talloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. De werkzaamheden zijn divers en afwisselend wat er voor zorgt dat iedere dag weer anders is.   

Als lees en mediaconsulent...
Houd ik me bezig met het bevorderen van het leesplezier bij kinderen van 0 tot 12 jaar en hun opvoeders. 

De bieb is: Een plek waar iedereen welkom is. Een belangrijke spil in de samenleving waar voor iedereen wat te halen is. Zo kun je er boeken lenen, maar ook meedoen aan activiteiten en cursussen, studeren en nieuwe contacten aangaan. 

Het mooiste, gekste, ontroerendste, etc, dat ik ooit heb meegemaakt bij de bieb is:
Ik vind het altijd mooi om te zien als ouders rustig de tijd nemen om samen met hun kind(eren) een middag in de bieb door te brengen als uitje. 

Mijn favoriete boek is: 
Ik hou van kinderboeken met mooie boodschappen, waaronder: de mooiste vis van de zee, Geluk voor kinderen, de Gruffalo. En omdat mijn kinderen het een geweldig boek vinden: de ridder zonder billen.
Ik vind het fijn om boeken te lezen met kinderen om er vervolgens samen over na te praten en te ontdekken hoe dat zij over dingen denken. 

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat:
Er voor iedereen wat te halen is. Het is een mooie ontmoetingsplek waar ieder op zijn eigen manier en tempo bezig mag zijn met zijn of haar ontwikkeling.