Milica Boerkamps

Community librarian

Je komt mij tegen in: Meijel 

De bieb is de allerleukste werkplek, omdat...
Dit een combinatie is van Lorelei’s hotel van Gilmore Girls en Hugh Grant’s boekenwinkel van Nothing Hill, een heerlijke plek dus.

De bieb is voor mij...
Een warme huiskamer waar iedereen welkom is, kinderen kunnen spelen en boeken ontdekken, volwassenen kunnen boeken, e-books en luisterboeken lenen, allerlei activiteiten bijwonen en talen leren of bijvoorbeeld op een zaterdagochtend kranten lezen, koffiedrinken en gezellig bijkletsen, studeren etc.

De mooiste momenten in de bieb zijn voor mij...
Momenten met de kinderen. Mooi om te zien hoe ze met bewondering tijdens het voorleesuurtje luisteren en hoe ze verhaaltjes daarbij bedenken en vertellen.
Daarnaast ben ik ook blij als ik iemand kan helpen. Er zijn veel ouderen die moeite met onze digitale wereld hebben en die komen naar de bieb met allerlei vragen, zoals "hoe kan ik inloggen bij digiD" of bijvoorbeeld "ik wil graag online een treinkaartje kopen". Om hen tevreden te zien, daar word ik ook blij van.

Mijn favoriete boek is...
‘Tvrdjava’ java’ (Het fort) van Bosnische schrijver Mesa Selimovic. Het gaat over een man die in de 18de eeuw na de oorlog naar zijn stad terugkomt en hoe hij zijn leven begint weer op te bouwen. Het gaat vooral over kracht van de mensen enliefde in de moeilijke tijden.

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat...
Lezen je leven verrijkt. Je ontdekt andere inzichten, culturen en landen en je gaat nadenken over het leven en wereld om je heen. Boeken maken je aan het lachen of huilen en je kunt er veel uit leren. Met name voor kinderen is lezen enorm belangrijk voor hun taalontwikkeling.

Contact opnemen?
m.boerkamps@debibliotheekmaasenpeel.nl