Yvonne de Wit

Lees-mediaconsulent

Je komt mij tegen: bij alle vestigingen van de bibliotheek Maas en Peel en bij diverse scholen en kinderopvangcentra. 

De bieb is de allerleukste werkplek, omdat: iedereen er welkom is en dat voel je meteen als je een vestiging binnenstapt. Samen met fijne collega‚Äôs gaan we iedere dag weer enthousiast aan de slag om de basisvaardigheden van mensen te verbeteren. In mijn rol als Lees- en mediaconsulent hou ik me bezig met het bevorderen van leesplezier bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Ontzettend belangrijk want alle kinderen verdienen een gelijke kans. Bovendien is geen dag hetzelfde en daar hou ik van! 

De bieb is voor mij: een open ontmoetingsplek voor iedereen. Je kunt hier terecht voor boeken, (digitale) informatie, een gezellig gesprek, een fijne studieplek en uiteraard kun je deelnemen aan een van de vele activiteiten en cursussen. Iedereen is welkom en dat voel je. 

Mijn favoriete boek is: Ik kan geen favoriet boek kiezen. Ik lees alles wat los en vast zit en ik geniet van al het moois wat er geschreven is. 

Iedereen zou lid van de bieb moeten zijn omdat: het een laagdrempelige manier is om je te kunnen blijven ontwikkelen op jouw eigen manier.