‘t Is altijd lente…

Het is begin april en langzaam begint het zonnetje weer te schijnen, worden de blaadjes aan de bomen weer groener en gaan de vogeltjes opnieuw fluiten. De lengte hangt in de lucht en dat is te merken. Wie de zin van de titel van deze blog kan voltooien kan vast beamen dat het voorjaar de mens goed doet. De zon, de warmte en de vrolijkheid die de lente met zich meebrengt, zijn van grote invloed op het humeur. Het is in mijn ogen namelijk nou niet bepaald altijd lente.

De een wordt nu eenmaal meer beïnvloed door het weer dan de ander. Ik ben nogal weersgevoelig. Dus laat ik het zo zeggen, als de lucht grijs is, is mijn humeur dat vaak ook. En zodra ik het eerste voorjaarszonnetje zie kun je mijn gedrag vergelijken met een koe die voor het eerst weer de wei in mag.  

Elk seizoen heeft wel zijn charme, maar ik moet toch zeggen dat ik optimaal geniet van het voorjaar en de zomer. Ik hou van de lange zomeravonden, de geur van bloesem die net in bloei staat en het kopje koffie dat ik in een dikke trui buiten op mijn balkon in het eerste voorjaarszonnetje drink.  

Voor mijn gevoel gaat het voorjaar en de zomerperiode altijd vliegensvlug voorbij en voor ik het weet staat de herfst weer voor mijn deur. En ja enerzijds kan ik de herfst ergens ook nog wel waarderen, anderzijds staat mijn jaarlijkse winterdip weer voor de deur. Helaas heb ik voor de winter weinig goede woorden over.  

Zodra de kerstperiode voorbij is, alle kerstverlichting verdwijnt uit de stad en de periode januari- februari- maart aanbreekt heb ik het gehad met de kou en het kille weer. Vanaf dit moment ben ik aan het aftellen naar de dag wanneer ik mijn winterjas in de kast kan stoppen en ik niet vloekend op de fiets zit omdat de wind door mijn dikke jas heen snijdt.  

Voor mijn gevoel duurt deze winterperiode een eeuwigheid en zodra het eerste voorjaarszonnetje tevoorschijn komt, ga ik ervan uit dat vanaf dit moment het weer altijd zo zal zijn. Maar ja, we bevinden ons in Nederland en het weer is daar nou niet bepaald constant. Dus word ik die dag erna vaak geconfronteerd met de kille, koude en grijze lucht. Goed, er zijn ergere dingen op deze wereld dan zeuren over het klimaat. Maar even tussen ons... altijd lente klinkt niet verkeerd, toch?