Chaos in de keuken (ik. ik ben chaos in de keuken.)

Deze week vertelt Sanne over haar kookkunsten. Of nou ja... kunsten... Sanne vindt zichzelf eerder een expert in het ‘prutsen’ in de keuken. Toch vindt ze koken superleuk, en (meestal) zijn de resultaten lekker!

Een reminder voor jullie: wees voorzichtig met wat je wenst. Terwijl ik een bericht aan het typen was dat ik niet wist waar ik over moest schrijven, kookte mijn pasta over. Voor de tweede keer die avond. Als het op prutsen in de keuken aankomt, ben ik een expert. Hoog tijd om mezelf in het openbaar te vernederen :) 

Soms gaat het al fout voor ik überhaupt een voet in de keuken heb gezet. Ik maak altijd een boodschappenlijstje, maar soms is het lijstje incompleet... of ik gebruik hem domweg niet. Een uurtje later sta ik dan te vloeken in de keuken omdat ik een ingrediënt mis. Toch moet er eten op tafel komen, dus ga ik dapper verder. 
 
Ik kan met trots zeggen dat ik nog nooit mezelf heb gesneden tijdens het snijden van groente. Met broodmessen heb ik minder geluk. Met spatels en lepels ook trouwens, die vliegen vaak genoeg door de keuken met een klodder saus erachteraan. Maar hé, zolang je eten maar kookt, toch? Nou... 
 
Oké, ik heb al vaker de verkeerde kookplaat aangezet. Of er geen één aangezet. Of de waterkoker niet ingestoken. Zodra alles wél aanstaat, ben ik nog niet veilig. Aankoeken, aanbranden, te rauw, te gaar... Gordon Ramsay zou een hartverzakking krijgen. 
 
En toch vind ik koken superleuk, en (meestal) zijn de resultaten lekker! Ik word steeds beter in mijn eigen fouten voorkomen (alsof ik op mezelf babysit), en heb ook hier en daar wat geleerd over fouten corrigeren. Behalve bij pasta. Die zal altijd blijven overkoken. 

Sanne (20) studeert nu voor het derde jaar Biologie (maar vraag haar alsjeblieft niet wat er mis is met je kamerplant), en heeft genoeg bootjes gevouwen om de Noordzee mee te kunnen vullen. Na een lange dag stort ze zich het liefst in een goed boek, een leuk spel of een mooi zangnummer. Ze had graag in horoscopen geloofd, dan had ze tenminste haar persoonlijkheid in bijvoeglijke naamwoorden kunnen omschrijven.