De lente voor studente(n)

Een van mijn favoriete dingen op de basisschool was het vieren van alle feestdagen. Niet alleen de officiële, maar ook de onofficiële en vooral: de seizoenen. Rond deze tijd van het jaar beginnen de klaslokalen vol te hangen met geknutselde bloemen, paaseieren en konijntjes. Denk ik. Ik kom er niet echt meer langs. Anyway! Laten we eens kijken hoe we -zonder de viltstiften en de Pritt weer uit de kast te halen- alsnog de lente kunnen vieren.

Voor als je niet zo breed zit 
Het zijn zware tijden, niemand heeft geld voor echte decoraties of bloemen. De lente in huis halen klinkt leuk, maar als dat geen optie is: ga naar buiten! Vind ergens een stuk groen en geniet van de warme zon, de eerste bloemen die uitkomen, en voor het eerst wandelen zonder jas. Als je van ome duo nog een paar centjes over hebt (of niet graag naar buiten gaat), swipe dan verder. 

De bloemetjes buiten binnen zetten 
Ja, ze zijn een luxeproduct. Maar! Je kan voor slechts een paar euro en klein kalanchoëplantje kopen bij de supermarkt. Dit is een vetplantje wat bijna niet stuk te krijgen is (heeft weinig water nodig) met mooie bloemetjes erin. Na een paar weken zijn ze uitgebloeid, maar gooi de plant niet weg! Na even wachten komt er een nieuwe ronde, en krijg je maanden bloemplezier voor een paar euro. 

Koop gewoon een zak paaseitjes 
Als je het plaatje wil afmaken, zet je naast je bloemetjes een schaaltje paaseieren neer. De chocoladevariant, bedoel ik dan. Of niet, wat maakt het ook uit. Er zijn al genoeg stomme dingen in deze wereld, als jij gelukkiger wordt van felroze gekookte eieren op je salontafel ga ik je niet tegenhouden. Lang leve de lente!