Gebruik je glitterstickers

Heb jij nog stickers van vroeger? Die échte mooie, die niet thuishoorden in een vriendenboekje wat je nooit meer terug zou zien. Misschien zitten ze zelfs in een stickeralbum, zoals de mijne, een tussenstop totdat ik iets tegenkom wat het “waard” zou zijn. Ik heb dat album laatst weer gevonden, nagenoeg vol, gezichten van labradorpuppy’s en Troy uit High School Musical keken me strak aan.

Ik heb er geen spijt van dat ik de stickers niet heb gebruikt. Niet omdat ik denk dat ik ze alsnog ga gebruiken, maar omdat ik onderhand leukere stickers heb (sorry Troy). Ze terugvinden gaf wel een lekkere dosis nostalgie, maar ik had het mijn jongere zelf wel gegund om de stickers te gebruiken in plaats van ze te bewaren voor het perfecte ding om ze op te plakken.  

Vorige keer kwam ik al gevaarlijk dicht in de buurt van een yolopreek, dus deze gooi ik even over een andere boeg: we gaan focussen op de kleine dingen. Ik durf te wedden dat jij nog wat metaforische stickers hebt. Iets waar het nooit het goede moment voor is. Een lekkere fles wijn, een leuk kledingstuk, een film die je nog wil kijken?  

Mijn tip: gebruik het deze week nog. Voordat je het weet heb je te lang gewacht, ligt de lat te hoog en dan kan het alleen nog maar tekortschieten. Iets wat speciaal had moeten zijn wordt een teleurstelling. …of je vindt het vijftien jaar later terug en je vraagt je af waarom je er überhaupt mee hebt gewacht.   

Sanne