Ikzoek(geen?)dier.nl

Op kamers wonen heeft genoeg vanzelfsprekende voordelen. Er is echter één nadeel waar ik niet genoeg op voorbereid was, namelijk weg zijn van je huisdieren. Maar ik mag wel een huisdier hebben, en daar begint de verleiding. Voor ik het wist zat ik diep in een zoektocht naar een huisdier, die nog lastiger bleek dan gedacht.

De site waarop ik keek, Ikzoekbaas.nl, is in principe fantastisch: honderden asieldieren staan erop om een nieuw, passend thuis te vinden. Het liefst wil ik een hond, maar die kosten veel tijd. Ik filter op de oudste honden, bejaarde schatjes die in hun laatste jaren niet veel meer willen ondernemen. Er komt een nieuw probleem naar boven: oude honden zijn door medische kosten het duurste. Niet echt iets wat in mijn studentenbudgetje past. 

Prima, denk ik, katten zijn weinig moeite, en er zijn er genoeg! Ik heb alleen nog nooit een kat gehad, en een kat naar buiten laten kan ik ecologisch gezien niet over mijn hart krijgen (dat krijg je van vrienden worden met ecologen). Er zijn binnenkatten, maar ja, dan moet je een kattenbak schoonmaken… en hoe train je zo’n beest eigenlijk? Misschien is dit toch niet zo’n goed idee. 

Als ik in het weekend thuiskom, vertel ik mijn ouders met een lang gezicht over mijn onsuccesvolle zoektocht. Ze zijn het met me eens: een huisdier op kamers is geen goed idee. Wel hadden ze een ander idee: als ik de honden zo miste, mocht ik ze nu wel uitlaten! De stortregen waardoor ik moest lopen waste zo mijn huisdierendilemma uit mijn hoofd. Kortom: ik hou het voorlopig wel bij mijn “weekend-honden”.