Karaoke knallers

Iedereen die mij ook maar een heel klein beetje kent, weet dat karaoke behoort tot een van mijn favoriete activiteiten ooit. Naast heel wat zang/schreeuw-ervaring, betekent dit dat ik precies weet wat de beste go-to karaoke nummers zijn om te zorgen voor een geslaagde avond. Hieronder vinden jullie mijn ultieme setlist. Maar tips in de comments zijn natuurlijk altijd welkom!

Om erin te komen… Om lekker los te kunnen gaan met zingen, moet je natuurlijk eerst een beetje in de sfeer komen. Het kan behoorlijk zenuwslopend om jezelf helemaal te laten gaan op het podium! Begin dus altijd met een Ultieme Meezinger™. In mijn ervaring is dit vaak een ouderwets nummer dat voor onbekende redenen nog altijd veel gedraaid wordt met uitgaan en waarvan iedereen de tekst kent. In andere woorden: een ABBA-hitje. Probeer het maar uit.    

De voortzetting 
Iedereen warmt langzaam hun stembanden op en je bent inmiddels wel toe aan een grotere uitdaging. De meezingers blijven aanslaan, dus in de ideale situatie zoek je er nu nog eentje, maar dan met een flinke dosis nostalgie. Disneymuziek doet het in dit stadium altijd goed, en bij mensen van mijn leeftijdsgroep zit je met High School Musical al helemaal gebakken.   

Het geschreeuw
Er is alcohol, er is plezier, en het zingen gaat kwalitatief achteruit. Nu heb je gewoon een nummer nodig waar je lekker op kunt schreeuwen. Het stadium van hits uit de jaren ‘00 is aangebroken. Denk aan Lady Gaga, Katy Perry of One Direction. Daarnaast ontdekte ik pas dat het zingen van een nummer ‘Grenade’ van Bruno Mars zorgt voor een lekker dramatisch effect, dus ook dat is een grote aanrader.   

De indrukmaker 
Nu de sfeer een beetje een inkakt en veel te veel mensen zich al aan ballads als ‘Shallow’ hebben gewaagd, is het aan jou om het tempo weer omhoog te gooien! Als je het goed speelt, zing je op dit moment een indrukmaker. Dit kan van alles zijn, maar een rapnummer waarvan jij de hele tekst foutloos kunt meerappen werkt gegarandeerd. Mijn favoriet is ‘Can’t Hold Us’ van Macklemore.   

De finale
Als het einde van de avond dan toch echt is gekomen, moet je natuurlijk afsluiten met een nummer dat daadwerkelijk iets betekent voor jou en je mede-karaokezangers. Vrienden van mij zongen pas bijvoorbeeld ‘Under Pressure’ als afsluiter, omdat de één fan was van Queen, en de ander van David Bowie. Weet je zelf niks te bedenken? Ga dan altijd voor ‘Since U Been Gone’ van Kelly Clarkson. Als je daarna nog niet hees bent, weet ik het namelijk ook niet meer. Veel plezier alvast!  

Laura