Kleding Struggles

Elke keer is het weer hetzelfde feestje. Ik kan er niet meer aan ontkomen en moet toch echt de stad in om een nieuwe broek te kopen. Want let’s face it; als je broek zo dun wordt, dat je het idee krijgt dat ie de volgende wasbeurt niet overleeft, is dat ding toch echt aan vervanging toe. En hier begint de ellende…

Mijn eerste struggle begint bij de etalage. Daar spot ik een paspop (zonder heupen) die een zeer flatterende broek draagt, die mij natuurlijk ook wel wat lijkt. Na een hele speurtocht door de winkel, heb ik dan eindelijk die leuke broek gevonden. Van alle broeken die ik bij me draag, heb ik 2 verschillende maten mee, want dat kan nog wel eens verschillen. Met deze hele lading loop ik vervolgens naar de paskamer, waar ik eerst een half uur in de rij moet staan en waar een infobord mij vervolgens duidelijk vertelt dat ik maar drie kledingstukken mee de paskamer in mag nemen.

Hier ontstaat mijn tweede struggle. Wat nou als maat 38 iets te klein uitvalt en ik toch echt die maat 40 nodig heb? Moet ik dan, op mijn sokken, de hele winkel door om vervolgens weer in de rij te staan om maat 40 aan te doen? Ondanks mijn irritatie laat ik beschaafd de halve stapel broeken achter bij de winkelmedewerker en loop de paskamer in. Tot zo ver kan het er nog mee door.

In de paskamer maken we kennis met mijn derde struggle; de pasvorm van de broek. Ik zal mijzelf even beschrijven: ik ben een geringe 1,60 m en heb daarbij iets bredere heupen en een kont. Ik trek vol zelfvertrouwen maatje 38 over mijn voeten, maar hoe ik ook buig, trek en spring, ik krijg tot mijn grote spijt deze leuke broek niet over mijn heupen (had ik nou toch maar maatje 40 meegenomen…) Hoewel ik een klein deukje in mijn zelfvertrouwen heb opgelopen trek ik toch maar maat 40 van een ander model aan. Het volgende probleem: bij mijn buik zit ie goed, achter kan er een tweede persoon bij en ik moet zeker niet gaan rennen, want van de stof die overblijft bij mijn voeten kun je een nieuwe korte broek maken. Kortom, geen maat 38 én geen maat 40, dat wordt lastig dus. Bestaat er dan geen ideale broek voor een klein persoon mét heupen?

Gelukkig kun je in online winkels tegenwoordig de pasvorm aangeven bij de filters. Zelf ga ik vaker voor de petite. Dit zijn pasvormen die de normale maten hanteren; dus waar ik bij maat 38 nog gewoon kan zitten zonder dat alle lucht uit mijn longen verdwijnt, maar waarbij de lengte van de broek is aangepast. Dit werkt voor mij helemaal top dus wat dat betreft heb ik eigenlijk niet zo veel te klagen. Ik vind het alleen jammer dat ik in een fysieke kledingwinkel amper fatsoenlijk kan slagen, aangezien geen enkel model mij meer lijkt te passen.

Dus als je ooit de perfecte winkel met de perfecte broek bent tegengekomen… please let me know!

Imme is 20 jaar woont in Beesel, maar studeert Theaterwetenschappen in Amsterdam.  Spontaan, enthousiast en een tikkeltje chaotisch; dat is Imme. In haar vrije tijd kun je haar vinden in de tuin met een goed boek, in de keuken, waar ze experimenteert met verschillende gerechten, of lekker buiten in het zonnetje. Imme maakt muziek en is dol op theater. Maar haar favoriete dingen: dat zijn Italiaanse koffie, vakantie, goed eten en gezelligheid!