Maak memes, geen zeikberichten

In januari zei ik voor de grap dat ik alleen nog zou klagen in de vorm van memes. Vervolgens nam ik die grap veel te serieus, en drie maanden later doe ik het nog steeds. Ja, het is dom, maar ik moedig je aan om het te proberen! Hier de voordelen op een rijtje:

1: Je moet nadenken of je situatie het klagen waard is. 
Een meme maken kost niet veel tijd, maar méér tijd dan een klaagberichtje een groepsapp in te sturen. Vind je dat de moeite waard? Zo nee, dan is het het ook niet waard om tegen je vrienden erover te klagen. 

2: Je leert om overal de humor van in te zien. 
Het werkt heerlijk relativerend, je “struggles” in dat iconische impact font te zien en er anderen mee te laten lachen. Hoe rot de situatie ook is, het voelt altijd net ietsje lichter erna. En zo niet, dat heb je alsnog kunnen klagen, da’s ook lekker. 

3: Even introspectief doen. 
Je moet natuurlijk ook het beste format kiezen, en daarvoor moet je goed nadenken over je situatie. Waarom voel je je benadeeld, en kun je dat beter representeren in de vorm van Kermit de kikker, of een schoolbus die door een trein geramd wordt?  

4: Je krijgt een soort “hall of fame” van alle ergernissen in je leven. 
Want wat is mooier dan een reeks gedateerde memes waarvan je binnen de kortste keren de context bent vergeten? Laat ook mooi zien hoe klein de meeste problemen uiteindelijk zijn.  Oftewel: gewoon doen man, is lachen.