“Hoeveel onderbroeken gebruik ik in tien dagen?” en andere vakantie-gedachten

Ondanks dat het in deze gekke tijden niet zo makkelijk is als voorheen, zullen er nog steeds genoeg mensen zijn die binnenkort op wintersport gaan. Het is dan ook heerlijk om zomaar even uit de sleur van je dagelijks leven te stappen.

Het Italiaanse zonnetje of de Oostenrijkse berglucht frist je dan weer helemaal op, zodat je klaar bent om het volgende semester van uni (of elk willekeurig ander obstakel dat er thuis op je ligt te wachten) succesvol te overwinnen. Alleen omdat de wereld soms nu eenmaal lekker tegenstrijdig is, gaat deze zogenaamd relaxte vakantie vaak ook samen met een heleboel stress. Keuzes maken is überhaupt niet mijn forte, en al helemaal niet als het gaat om vakantievoorbereidingen...

Misschien herken jij je hierin, of misschien ben je wel de coolheid zelve als je rustig een ontelbaar aantal onderbroeken vouwt, maar dit zijn in ieder geval twintig gedachten die ik heb vlak voor mijn vakantie!

1. Eindelijk: vakantie! Tijd voor lange dagjes bankhangen zonder enige verantwoordelijkheid. Ik ga toch nog niet weg de eerste week.
2. Hoe bedoel je de eerste vijf dagen zijn al voorbij? Ik heb nog niks gedaan!
3. Zucht, laat ik me toch langzaam maar gaan oriënteren op ons vertrek. Waar is mijn to-do list en waarom is hij zo lang…
4. Paspoort? Check. Zo, het belangrijkste heb ik gehad. Al ligt er nog een hele berg werk op me te wachten.
5. Waar zijn mijn bergschoenen? Heb ik een badmuts nodig? Hoeveel onderbroeken gebruik ik eigenlijk in tien dagen? Oei oei oei het hele huis is een chaos.
6. Okee maar dit roodkapje kostuum moet toch echt mee - wat als ik in Frankrijk opeens naar een sprookjes themafeest moet? En álle soorten jassen zijn essentieel, wat als het weer ineens omslaat naar een sneeuwstorm? Of de zomer valt vroeg?
7. Goed, eindelijk heb ik mijn kledingkeuze gemaakt. Eeeen, het koffer sluit niet.
8. Daar gaan we, alles is klaar, de auto ligt vol, morgen gaan we vertrekken. Wacht, hoe laat wil je dat ik de wekker zet mam? 4 uur ‘s nachts?
9. Ik. ben. moe. 
10. Ik. ben. hyper. Volgens mij ben ik iets te vroeg begonnen aan de grote-snoep-koek-en-chips voorraad. 
11. Ah, daar is de waterfles voor mijn dorst te lessen.
12. Uhm, wanneer is precies de volgende plaspauze…? 
13. Het laatste half uur is aangebroken. Is het nog te vroeg voor “we zijn er bijna”?
14. ♫ …maar nog niet helemaal! Kontje kaal! Kersenpit! Kop eraf… ♫
15. We zijn er, hoera! Weer een veertien uur durende autorit die ik heb overleefd.
16. Wacht, we moeten nog inchecken? Daar had ik niet helemaal op gerekend. 
17. Ho, ho, ho, ik heb misschien wel Frans gehad op school, maar ik ga niet praten hoor pap! I’m out! Of uh, je suis… aller?
18. Eindelijk, de sleutels van ons huisje. Neem ze nu aan mam, snel! Stop met praten over waar de tennisvelden zijn!
19. Koffers uit de auto, vlug vlug vlug…
20. Aaahh, de bank is weer in zicht, de stressloze vakantie kan nu eindelijk beginnen!

 

- Als derdejaars Engels studente heeft Laura (20) meer boeken en bijbehorende boekenleggers dan dat er in haar kast passen—en trouwens ook veel te weinig tijd om ze allemaal te lezen. Je kunt haar altijd wakker maken voor een MARVEL-marathon, Just Dance battle, of een karaoke sessie. Het liefst samen met vrienden en altijd met een lekkere snack!

Terug naar onze jongerenpagina