Voel je je shit? Doe dit! (Advies wat je niet wil horen omdat je weet dat het klopt)

Als je er even helemaal doorheen zit, heb je waarschijnlijk geen zin om ook maar iets te doen. Nu mag je jezelf de ruimte gunnen om je emoties te voelen, maar genoeg is genoeg. Urenlang zitten mokken zal je niet helpen om je beter te voelen. Hier 3 dingen die wél kunnen helpen (of in ieder geval gezonder zijn dan wat je nu doet):

Beweeg
Het beste is om buiten een ommetje te maken, maar ik weet dat dat soms te veel gevraagd is. Waar zou je wel toe in staat zijn? Misschien vind je een Just Dance dansje leuker, of loop je liever binnen rond. Open dan wel even een raam voor frisse lucht.

Eet/drink wat (gezonds)
Als je je rot voelt is het makkelijk om te vergeten om genoeg te eten en drinken. Of je eet wel, maar alleen junkfood. Wissel het eens af met wat fruit en drink een glas water. Heel irritant om te horen, maar alleen omdat je weet dat het waarschijnlijk een goed idee is. En die chocolade mag je gewoon opeten, hoor!

Hulplijn: een vriend bellen
Heb je al menselijke interactie gehad vandaag? Je hoeft niet eens te praten over je problemen, het kan ook gewoon voor afleiding zijn. Je vriend of familielid kan misschien zelfs helpen met de vorige twee tips! Ga samen een stukje wandelen of ga ergens wat eten/drinken.

Geef het op
Heb je de vorige drie dingen (oprecht) geprobeerd, en wil je alsnog in bed kruipen en niks doen? Prima! Sommige dagen zijn gewoon rot, net zoals sommige dagen gewoon geweldig zijn. Accepteren dat vandaag gewoon not it is kan misschien zelfs helpen om je iets beter te voelen. En zo niet, dan maakt dat niet uit. Morgen is er nog een dag.

Sanne (20) studeert nu voor het derde jaar Biologie (maar vraag haar alsjeblieft niet wat er mis is met je kamerplant), en heeft genoeg bootjes gevouwen om de Noordzee mee te kunnen vullen. Na een lange dag stort ze zich het liefst in een goed boek, een leuk spel of een mooi zangnummer. Ze had graag in horoscopen geloofd, dan had ze tenminste haar persoonlijkheid in bijvoeglijke naamwoorden kunnen omschrijven.