Voor wanneer je nog eens tijd over hebt 

Iedereen aan wie ik het vraag, heeft het op dit moment druk. We naderen langzaam de zomervakantie dus men probeert examens te overleven, BSA’s te halen, of belangrijke werktaken af te ronden nog voordat ze in Italië aan de pizza zitten. 

Want een drukke periode betekent alleen maar dat er hierna weer een tijd komt waarin je rustig adem kan halen, en alles kunt doen wat je je voorgenomen had om te doen wanneer je nog eens tijd had. Alleen vergeet ik vaak prompt die hele lijst op het moment dat ik er eindelijk aan kan werken. Bij deze dus een aantal tips voor dat soort onhandige momenten. Misschien heb je binnenkort nog wat aan!  

1. Een taal leren 
We kennen allemaal die enge groene uil van Duolingo wel, maar heb je ook de app al eens gedownload? Stel, je zegt al jaren de beginselen van Japans, Spaans of Welsch te willen beheersen, dan is dit het moment. Nu je verder weinig te doen hebt, kun je een vliegende start maken met je lessen! Of gewoon een anime kijken met Japanse dubs, ook leuk en nuttig tijdverdrijf.   

2. Je mail inbox opruimen 
Kun jij ook nooit dat ene mailtje vinden dat je nodig hebt? Nu is het moment om een duidelijk systeem aan te brengen in je inbox: mappen met kleurcodes, alle spam verwijderen, je uitschrijven van de reclame van dat bedrijf waar je nooit wat koopt - niks is te gek. En super handig voor de toekomst! 
 
3. Eindelijk die ene film kijken 
Ja, die waar je nu aan denkt. Ongeveer drie Oscars en twee Golden Globes. Die film die je niet zomaar aan zet bij een filmavond met vrienden en waarbij je verwacht wel een paar traantjes weg te pinken. Daar heb je nu eindelijk het juiste moment voor gevonden!   

4. Een fotoboek maken Fotoboeken zijn prachtige tastbare herinneringen aan mooie momenten, maar het maken ervan gebeurt meestal niet zomaar, want het kost veel tijd en moeite. Maar als je de tijd hebt, waarom zou je het dan niet een keertje uit proberen! Het hoeft geen dik boekwerk te zijn, maar misschien gewoon de leukste foto’s van jezelf en je beste vrienden. Misschien krijg je wel de smaak te pakken en vind je zelfs een nieuwe hobby.   

5. Je LinkedIn pagina updaten 
Ook zoiets waar ik om de zoveel tijd tegenaan loop: mijn onafgemaakte LinkedIn pagina, zónder foto en mét incorrecte gegevens. Een dagje vrij is het ideale moment om je account eens op te pimpen. Buiten in het zonnetje kun je een foto maken, en binnen achter je laptop kun je je hele carrière nog eens nagaan. Misschien minder leuk dan andere opties, maar later zul je jezelf dankbaar zijn.