Waarom we hier zijn

Een redelijk populair gezegde onder de #selfcare cirkels op sociale media is dat je moet doen waar je toekomstige zelf je voor zou bedanken. Hoewel dit geen slecht advies is (niemand wil achter andermans rommel aanlopen, laat staan je eigen), kan ik me er niet helemaal in vinden.

Waarin steek je momenteel de meeste tijd in je leven? Waarschijnlijk je studie of het begin van je carrière. Die heb je nodig om later genoeg geld te verdienen, om een goed pensioen te hebben, zodat je na je 67e in de luie stoel kan hangen… hold up. Ik ben me kapot aan het werken zodat 67e jarige ik het wat rustiger aan kan doen? Wat heeft zij ooit voor mij gedaan? 

Niet dat ik hier een “yolopreek” wil geven, maar voor hetzelfde geld kom je over vijf jaar onder de bus. Dus dan komt de vraag: waarom ben je hier? Existentiële debatten vermijd ik nog meer dan yolopreken, dus ik zal een antwoord delen wat ik zelf heel mooi vind… 

“We zijn gewoon allemaal op zoek naar iets leuks om onze tijd mee te verdoen totdat we sterven.” Dit zei een van de hosts in de podcast Sounds Like a Cult. Dus, wetende dat je niet weet wanneer je gaat sterven… waar wil jij je tijd mee verdoen?