Wordt het te veel? Hier, neem wat nostalgie

Ik hoef niet te zeggen waarom het leven stressvol is. Sterker nog, ik moet je nu waarschijnlijk mijn excuses aanbieden omdat ik je eraan herineer. Ongetwijfeld speelt zich nu een compilatie af in je hoofd. Zet hem op pauze, we gaan even herinneringen opgraven. Bereid je voor op “omg ja!” te denken.

Spellenwebsites
spele.nl, speeleiland, funnygames! Dat waren pas goede tijden. Persoonlijk was ik fan van raft wars, vuurjongen/watermeisje en natuurlijk een verkleedspel hier en daar. Toch heb ik denk ik de meeste tijd gespendeerd op andere sites: farmerama, gosupermodel, neopets(!). Wist je dat neopets tasjes verkoopt met “your neopets are dying”? Die zijn meegegroeid met hun fanbase.

Buiten spelen
Bij het woord “superbal” produceert mijn lichaam automatisch adrenaline, al weet ik niet meer zeker wat de regels zijn. Naast voetbal was dat toch hét spel voor in de pauze. Buiten school was er tijd voor samen hutten bouwen, Winx spelen, of met 24 verschillende soorten ballen op de trampoline springen en proberen niet geraakt te worden.

Schoolreisjes
Toen je lunch inpakken nog iets speciaals was, en er enthousiast boterhamtrommels vergeleken werden. Ik had er een met Dora. De pret begon vaak al in de bus, waar vaak de Nintendo’s uit de hoesjes werden gehaald en er snel toernooitjes Mario Kart ontstonden, of er ellenlange discussies ontstonden wie “kwallenkop” in de pictochat nou kon zijn.

Kinderfeestjes 
Cake “versieren” met slagroom, hagelslag en nog meer slagroom. Niet-zo-geduldig aan tafel zitten terwijl je wacht tot de jarige jouw cadeautje uitpakt. Een speurtocht, lasergame of puzzelopdracht. En dan… het snoepzakje! Waarom zijn we daarmee gestopt? Puur genieten.

Sanne (20) studeert nu voor het derde jaar Biologie (maar vraag haar alsjeblieft niet wat er mis is met je kamerplant), en heeft genoeg bootjes gevouwen om de Noordzee mee te kunnen vullen. Na een lange dag stort ze zich het liefst in een goed boek, een leuk spel of een mooi zangnummer. Ze had graag in horoscopen geloofd, dan had ze tenminste haar persoonlijkheid in bijvoeglijke naamwoorden kunnen omschrijven.