Kinderboekenweek 2022

Op avontuur in de natuur

Activiteiten
Kom je met ons van bladeren papier maken? Ben je handig en wil je met ons een bijenhotel maken? Kom je luisteren naar interessante weetjes over reptielen en wil je ze aanraken? Ga je mee op zoek naar amfibieën?  Wat staat er allemaal te gebeuren? Nou… de Kinderboekenweek komt eraan! Dat viert de Bibliotheek Maas en Peel samen met alle kinderen van 5 tot en met 16 oktober én in de herfstvakantie met allerlei activiteiten in alle vestigingen. 

Bekijk hier alle activiteiten

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.

  • 0 - 6 jaar

  • 6 - 12 jaar

  • 12 - 18 jaar

Waanzinnige boomhut challenge in Minecraft

Speciaal voor de Kinderboekenweek is er een spel gemaakt in Minecraft! Doe mee aan de ‘Waanzinnige boomhut challenge’ in Minecraft.

Het spel staat in het teken van het Kinderboekenweekgeschenk Waanzinnige boomhutverhalen en je begint de challenge in een magische boekwinkel. Vervolgens kom je terecht in een natuurgebied waar
je door een OERRR boswachter wordt meegenomen in een bijzondere gi-ga-groene wereld. Voltooi alle natuuropdrachten om zoveel mogelijk beloningen te sparen. Bij de laatste opdracht dagen we je uit om jouw waanzinnige boomhut te bouwen. Leef je helemaal uit, het mag zo groot, gek, gaaf en waanzinnig worden als jij wilt.

Hoe kom je in de wereld?

Check: https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/minecraft