Duitse lessen bij de bieb

Duitsland en Nederland zijn elkaars buren. Deze twee landen kennen voor een groot deel een gezamenlijke geschiedenis, cultuur en taal. Ook werken ze samen op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid. Dat betekent dat inwoners van de gemeenten Beesel en Peel en Maas in hun dagelijks leven geregeld te maken hebben met de Duitse taal.

Om de verbinding met onze oosterburen te versterken biedt de Bibliotheek Maas en Peel de mogelijkheid om online de Duitse taal te leren en om Duitse e-books te lenen. Het aanbod van deze diensten is een samenwerking tussen het Goethe Institut en de Bibliotheek Maas en Peel.

Dankzij dit aanbod heb je de mogelijkheid om gratis de Duitse taal te leren, een betaalde cursus Duits te volgen of om Duitstalige e-books te lenen! Om hiervan gebruik te kunnen maken hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek, wél moet je inwoner van Nederland zijn.

Wist je dat de Bibliotheek Reuver ook een Duitstalige collectie én een Duitse leesclub heeft? Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Ellis van Megen via e.vanmegen@debibliotheekmaasenpeel.nl

  • Duits oefenen (gratis)

  • Cursussen Duits A1–C2 (betaald)

  • Duitstalige e-books (gratis)


Een greep uit onze Duitstalige collectie leenboeken: