Klik & Tik; internetcursus voor beginners

De basiscursus internet, voor mensen die niet of nauwelijks met een computer of internet hebben gewerkt. De cursus is vanuit huis te doen, maar voor begeleiding kun je in de Bibliotheek Panningen en Reuver terecht.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat bijna allemaal online. Maar wat als je het moeilijk vindt?

De Bibliotheek biedt ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te laten maken van de mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.

Klik & Tik is een oefenprogramma dat je thuis, achter je eigen pc kunt doen. Via filmpjes bekijk je de eenvoudige uitleg en daarna ga je aan de slag met praktische oefeningen. Maar je kunt de cursus ook met begeleiding van bibliotheekmedewerkers volgen.

Klik & Tik bestaat uit drie delen:

  1. De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  2. Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
  3. Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)

Heb je vragen of wil je deelnemen aan Klik & Tik? Kom dan eens langs in de Bibliotheek Panningen of Reuver. Bij de infobalie vertellen ze je graag meer. Ook kun je je daar direct aanmelden voor de cursus.

Of stuur een mail naar: m.domagalski@debibliotheekmaasenpeel.nl