Warme Kamers

We leven in dure tijden. Ondanks dat het kouder wordt buiten, zetten mensen thuis de verwarming niet aan door de hoge energiekosten. De Bibliotheek Maas en Peel is een plek die open is voor iedereen en wil mensen niet in de kou laten zitten. Onze deuren staan open. We sluiten ons hiermee aan bij de actie ‘Warme Kamers’, een initiatief van het Leger des Heils.

Bibliotheken zijn een plek voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten voor jong en oud. Ook zijn er studie- en werkplekken. Nu vragen we ook aandacht voor mensen die deze winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.

De bibliotheken in Baarlo, Kessel, Maasbree, Meijel, Panningen en Reuver zijn voor hen geopend. Om op te warmen, een boek of krant te lezen, een spelletje te spelen, te kletsen met buurtgenoten of om te studeren en te werken. Zo bespaar je thuis op de stookkosten en leer je misschien nu nog onbekende mensen uit de buurt kennen. Je bent van harte welkom!

Naar onze openingstijden

Leger des Heils
Het Leger des Heils heeft deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers verruimd om mensen een warme- plek te bieden in de winter. Ze roepen andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken op om hetzelfde te doen.Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is, kunnen terecht op www.warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten, kunnen op deze website terecht.