Senioren

Ook voor senioren heeft onze bibliotheek een ruim aanbod. U kunt bij ons terecht voor Grootletterboeken, Luisterboeken, Daisy Roms en nog veel meer. Voor senioren met beperkingen is er "Bibliotheek aan huis"'. Vrijwilligers brengen de boeken naar u toe als u zelf niet in staat bent om naar de bibliotheek te komen. Informeer bij uw bibliotheekvestiging naar de mogelijkheden.

 

De boekenbezorgdienst van de bibliotheek

Leest u graag, maar kunt u niet meer zelf naar de bibliotheek gaan? Waardeert u het als u met iemand over boeken kunt praten al dan niet onder het genot van een kopje koffie? En wilt u niet altijd afhankelijk zijn van uw familie of kennissen? Dan biedt de Bibliotheek aan Huis wellicht uitkomst.

Lees meer

Luisterboeken

LuisterBieb

Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen. De ene persoon luistert omdat hij/zij slechtziend is, de ander omdat hij/zij bijvoorbeeld de reistijd in auto of trein aangenaam wilt doorbrengen.

Naar de online Bibliotheek

Herinneringskoffers

Voor gebruik in zorginstellingen, dagactiviteitencentra en kleinschalige woonvoorzieningen, maar ook voor in de huiselijke sfeer kunnen herinneringskoffers geleend worden.

Herinneringskoffers

Daisy-speler en Daisy-cd

Gesproken lectuur van Passend Lezen lezen wordt geleverd op Daisy-cd en kan worden afgespeeld met gelijknamige speler. De bibliotheek biedt de mogelijkheid om een Daisy-speler te lenen. Wilt u zelf een Daisy-speler aanschaffen, informeer dan bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden voor vergoeding.

Naar Passend Lezen

oefenen.nl

Oefen met taal, rekenen, computer en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Oefenen.nl is gratis.

Naar oefenen.nl