Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 121 - 127 (van 127)

 • De vicieuze cirkel van mijn haardilemma's Bekijk details

  Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik over het algemeen niet zo heel veel geef om mijn haar. Iedere paar maanden rouleer ik weer van vaste stijl, maar daar houdt de variatie ook weer op (kleine tip: houd de lage paardenstaart niet te lang aan, ik lijk nu kaal op al mijn basisschool foto’s...). En haarverzorging? Daarin ben ik al helemaal lui.

 • Een rijbewijs, zo gepiept toch? Bekijk details

  Eindelijk is het dan zo ver! Vol trots en met een lach die ik maar niet van mijn gezicht krijg, loop ik het gemeentehuis binnen om mijn felbegeerde roze pasje in ontvangst te nemen. 3 jaar, 94 lessen, en 2 lockdowns verder, maar dan heb je ook wat.

 • 3 Tips tegen de abbo-calypse Bekijk details

  Ze zijn langzaam onze levens ingeslopen: on-demand abonnementen. Ergens kwam er een lijn tussen het roepen naar je familie dat de reclame voorbij is en roepen naar je familie dat ze van Netflix af moeten gaan (want jullie hebben een abonnement voor twee schermen en de finale van Gossip Girl staat er net op, verdomme). Wat eerst leek op een mooi alternatief om te kunnen kijken wát je wilt, wanneer je het wilt, is veranderd naar een soort digitale hydra. Wat je ook doet, er komen steeds meer koppen...

 • Hardlopers hoeven geen doodlopers te zijn Bekijk details

  "Hardlopers zijn doodlopers", oftewel: denk goed na voordat je te snel aan iets begint. En dat deed ik, een aantal weken geleden. Mijn zomervakantie was namelijk begonnen en mijn trainingen waren gestopt, dus ik bedacht me dat ik zelf op een andere manier maar in beweging moest blijven. En zo trok ik mijn hardloopschoenen maar weer eens aan.

 • De grote inhaalslag Bekijk details

  Na twee jaar van coronabeleid en “anderhalvemetersamenleving” zijn velen van ons bezig met een inhaalslag: feestjes en festivals, concerten en colleges. Toch blijkt die slag niet altijd even… tja, geslaagd.

 • Vandaag vieren we ... Bekijk details

  Elke dag heeft wel iets speciaals. Vandaag vieren we… Pannenkoekendag (08/03), “praat als een piraat”-dag (19/09), of machinedag (12/06). Er bestaan heel veel rare internationale feestdagen van vandaag. Vier ze!

 • Een dag in Groningen: een paradijs voor boekenliefhebbers Bekijk details

  Ben je net zo’n boekenliefhebber als ik? Dan moet je écht een keer naar Groningen afreizen! In het Forum bevindt zich een hypermoderne bibliotheek met de nieuwste technologieën (zie video). Helemaal bovenin vind je zelfs een rooftop met een adembenemend uitzicht over de stad. Hier kun je een drankje nuttigen, maar dat hoeft niet- het uitzicht is gratis te bewonderen.

Paginanavigatie