Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Sanne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 51 - 60 (van 84)

 • Pretentieuze Podcast Problematiek Bekijk details

  Ik heb altijd heel veel gehouden van het idee van podcasts. Iemand met een fijne, rustige stem die me alles vertelt over super niche onderwerpen zoals de geschiedenis van kauwgombal of de evolutie van hamsters? Geweldig, ik ben een en al oor. Alleen in de praktijk? Dan luisteren mijn oren liever ergens anders naar.

 • Het zijn ook altijd dezelfde… Bekijk details

  Oké we kunnen er niet meer omheen; clubs, verenigingen, jeugdgroepen (en zo kan ik nog wel even doorgaan) lopen er allemaal mee rond: het vrijwilligerstekort. Er zijn tegenwoordig steeds minder mensen die zich inzetten als vrijwilliger bij hun eigen club of vereniging. En als mensen zich al inzetten, zijn het vooral dezelfden…

 • Mijn OV-avontuur (OVontuur?) Bekijk details

  Je hebt zeker wel eens de volgende quote gehoord: "its not about the destination, but the journey" (het gaat niet om de bestemming, maar de reis). Als jij net als ik vaak gebruik maakt van het openbare vervoer in dit land, weet je dat dit klopt. Terwijl de bestemming vaststaat, kan er in de reis nog een hoop... interessants gebeuren. Dat heb ik ook mogen ervaren.

 • Een poging tot spontaniteit Bekijk details

  Toen ik pas weer eens doelloos aan het scrollen was door mijn Instagram homepagina, zag ik meerdere mensen lekker vakantie vieren op prachtige plekken zoals Boedapest of Dublin. Als ik ze dan later vroeg waarom ze op vakantie waren, kwam er meestal een antwoord dat leek op “oh, zomaar even een midweekje weg”! En dan wilde ik zo graag dat ik dat kon.

 • De laatste loodjes Bekijk details

  Hoewel de meivakantie voor de meeste mensen een rustige periode is om even bij te komen van het harde werk en lekker in het zonnetje te kunnen genieten van de rust, is deze periode voor de examenkandidaten een hels stadium. Binnenkort staan namelijk de centrale eindexamens voor de deur. Dat laatste papiertje dat je moet behalen om eindelijk te kunnen doen wat je leuk vindt, kan behoorlijk wat stress opleveren. Dus hierbij een aantal tips om deze laatste loodjes zo goed mogelijk door te komen.

 • Trainxiety  Bekijk details

  Net als waarschijnlijk bijna iedere andere student zit ik relatief vaak in de trein. Pas ook weer: toen ging ik vanuit huis richting Oss, naar de middelbare school waar ik werk. Op station Nijmegen heb ik dan gewoon 17 hele minuten overstaptijd. En toch haalde ik mijn trein maar net, met dank aan mijn goed-geoefende “shit-mijn-trein-gaat-over-een-minuut-en-staat-aan-de-andere-kant-van-het-spoor”-sprintje.

 • Guilty pleasures óf ultieme genietmomentjes Bekijk details

  Volgens de encyclopedie wordt een guilty pleasure gedefinieerd als iets waar je naar verlangt maar waar je van weet dat het slecht is, dat je het eigenlijk niet mag doen, maar waar je (uitzonderlijk) toch aan toegeeft. Het feit dat iets taboe of niet toegelaten is, maakt het vaak nog extra spannend of leuk.

 • Wordt het te veel? Hier, neem wat nostalgie Bekijk details

  Ik hoef niet te zeggen waarom het leven stressvol is. Sterker nog, ik moet je nu waarschijnlijk mijn excuses aanbieden omdat ik je eraan herineer. Ongetwijfeld speelt zich nu een compilatie af in je hoofd. Zet hem op pauze, we gaan even herinneringen opgraven. Bereid je voor op “omg ja!” te denken.

 • Aan alle spellenwinkels… Bekijk details

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar af en toe heb ik gewoon zin in een ouderwetse spelletjesavond. Gezellig met een drankje en wat snacks Ganzenbord, 30 Seconds en Levensweg, Pim Pam Pet en Monopoly spelen. Wat nog ontbreekt in dit rijtje is Triviant, of Trivial Pursuit, maar daar ga ik toch echt niet meer aan beginnen.

 • Kleding Struggles Bekijk details

  Elke keer is het weer hetzelfde feestje. Ik kan er niet meer aan ontkomen en moet toch echt de stad in om een nieuwe broek te kopen. Want let’s face it; als je broek zo dun wordt, dat je het idee krijgt dat ie de volgende wasbeurt niet overleeft, is dat ding toch echt aan vervanging toe. En hier begint de ellende…

Paginanavigatie