Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 81 - 90 (van 127)

 • Het gras is altijd groener aan de overkant Bekijk details

  (On)bewust doen we het denk ik allemaal wel eens: ons vergelijken met anderen. De één meer dan de ander, maar het zit in de aard van de mens om zich te spiegelen aan een ander om een evaluatie van zichzelf te kunnen vormen. Vergelijken is heel normaal en hoort bij het leven. Desondanks slaan we hier soms iets te ver in door.

 • Maak er een feestje van Bekijk details

  Mijn favoriete eigenaardige trekje van mensen? Het zijn er meerdere, maar deze valt er zeker onder: elk excuus nemen om een dag speciaal te maken. Je hebt wellicht al gemerkt dat er steeds meer feestdagen of bijzondere dagen zijn: Halloween, twenty-one dinners, Black Friday. Geïmporteerde Amerikaanse kapitalismefeestjes? Ja, maar daar hoeft het niet bij te blijven.

 • Tips voor het verhuizen naar je nieuwe studentenkamer Bekijk details

  Het academisch jaar begint weer bijna, en dat betekent dat er een nieuwe golf mensen op kamers zal gaan (of op z’n minst zal proberen - gefeliciteerd als dat je gelukt is met de huidige huizenmarkt!). Zo’n nieuwe studentenkamer is natuurlijk niet niks en er komt vaak nog een heleboel werk bij kijken. Met deze tips voorkom je in ieder geval vast een paar stomme fouten!

 • 6 fantastische feelgood films als het even tegenzit Bekijk details

  Soms heb ik van die dagen waarin simpelweg niets volgens plan gaat, alles tien keer zo zwaar voelt en mijn humeur nou niet bepaald optimaal is. Gelukkig duurt dit bij mij over het algemeen maar één ochtend of hoogstens één dag. Maar toch, op het moment suprême voelt het even alsof het hele leven zich tegen mij keert.

 • Eerste hulp bij inpakken Bekijk details

  Het vakantieseizoen komt er weer in volle vaart aan, en daarmee ook het inpakken van de koffers. Daar gaat vaak genoeg iets mis, maar gelukkig heb ik ook vaak genoeg fouten gemaakt om te zorgen dat jij niet hetzelfde hoeft te doen!

 • 6 tips voor een leuke en comfortabele reis Bekijk details

  Het is weer zomervakantie! En naast azuurblauwe zeeën, prachtige kathedralen en insta-waardig eten betekent dat vaak ook lange reizen met weinig beenruimte. Geen stress, de volgende 6 reistips kunnen alles leuker en comfortabeler te maken!

 • Hoe je wachten op Schiphol wél overleeft Bekijk details

  Na hard werken en wekenlang studeren om de laatste studiepunten binnen te slepen, breekt dan eindelijk de zomervakantie aan. Wat heb ik hiernaar uitgekeken. Zeg maar doei tegen de Nederlandse regenbuien en hallo tegen de Italiaanse zon.

 • Chaos in de keuken (ik. ik ben chaos in de keuken.) Bekijk details

  Deze week vertelt Sanne over haar kookkunsten. Of nou ja... kunsten... Sanne vindt zichzelf eerder een expert in het ‘prutsen’ in de keuken. Toch vindt ze koken superleuk, en (meestal) zijn de resultaten lekker!

 • Mijn kameropruimproces Bekijk details

  Vroeger vond ik het vreselijk, tegenwoordig is het mijn favoriete vorm van uitstelgedrag: mijn kamer opruimen. Leren voor toetsen is nu eenmaal vervelend, maar als het moet, dan doe ik het toch het liefst in een schone, nette kamer. Alleen dat kameropruimproces? Dat zullen voor mij altijd de volgende vijf stappen blijven. 

 • Zelfhulpboeken… do or don't Bekijk details

  We kunnen er niet meer aan ontkomen. Boekenwinkels liggen er tegenwoordig vol mee en op het internet zie ik het ene na het andere artikel voorbijkomen. “5 tips voor een beter leven,” “De weg naar eigen geluk,” “Eenvoudiger leven” etc. Het aanbod aan zelfhulpboeken is tegenwoordig zo groot dat we door de bomen het bos niet meer zien. Waarom zijn we zo verslaafd aan zelfhulpboeken en zijn ze eigenlijk wel zo effectief?

Paginanavigatie