Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Sanne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 61 - 70 (van 84)

 • Voel je je shit? Doe dit! (Advies wat je niet wil horen omdat je weet dat het klopt) Bekijk details

  Als je er even helemaal doorheen zit, heb je waarschijnlijk geen zin om ook maar iets te doen. Nu mag je jezelf de ruimte gunnen om je emoties te voelen, maar genoeg is genoeg. Urenlang zitten mokken zal je niet helpen om je beter te voelen. Hier 3 dingen die wél kunnen helpen (of in ieder geval gezonder zijn dan wat je nu doet):

 • Nog maar 2.500 stappen… Bekijk details

  Als je het mij vraagt, is een van de meest vervelende eigenschappen van onze moderne smartphones niet de verslavingsfactor van sociale media, niet het felle licht dat zorgt voor hoofdpijn, en ook niet de neiging die je krijgt om letterlijk tijdens het kijken van een film alle acteurs te gaan Googlen (al vinden mijn huisgenoten dat soms wél vervelend). Nee, volgens mij is het aller irritantste toch die stomme stappenteller.

 • Stemmen stemmen en nog eens stemmen! Bekijk details

  Het is een blijvende problematiek waar veel gemeenten tegenwoordig mee worstelen: jongeren naar de stembus krijgen voor de verkiezingen. De opkomst van jongeren die gaan stemmen is bij de gemeenteraadsverkiezingen een stuk lager dan bij de landelijke verkiezingen. Waar komt die desinteresse in de lokale politiek vandaan? En hoe kunnen we dat veranderen?

 • Lezen na de lijst Bekijk details

  Toen ik vroeger op vakantie ging, las ik met gemak vijftien boeken in twee weken. Tijdens de bovenbouw van de middelbare heb ik zo goed als geen niet-verplicht boek gelezen. Twee van de boeken die ik moest lezen voor de lijst roepen nog steeds woede in me op. Ergens ging iets mis.

 • De stress die volgt NA studiekeuzestress Bekijk details

  Pas moest ik voor mijn studie een verslag schrijven over “de rol die ik later zou innemen in de maatschappij”. Uiteindelijk heb ik iets in elkaar kunnen flansen (al wacht ik mijn cijfer nog even af), maar dat kostte me wel de nodige stress. Want waarom moet ik op mijn twintigste eigenlijk al mijn toekomst kunnen vastleggen? Waarom komt de stress over het kiezen van een baan bijna meteen na je studiekeuzestress?

 • Waarom ik nou nooit stop met praten Bekijk details

  Oké, ik geef het toe ik hou nogal van praten. Mijn vrienden, kennissen en familie kunnen dit gegeven bevestigen. Als je een rustig dagje voor de boeg hebt, probeer mij dan gewoon vooral te vermijden. Dat praten een obsessie is geworden vind ik een groot woord, maar een fanatieke hobby zou je het zeker kunnen noemen.

 • Het bizarre Nintendo-spel waarvan je niet wist dat het bestond Bekijk details

  Er is speelgoed waarover gezegd wordt dat het schadelijk zou zijn voor kinderen, bijvoorbeeld Barbie met haar onrealistische lichaam. Hierover valt de discussiëren, maar ik heb een spelletje uit de krochten van mijn jeugdherinneringen gesleept wat 100% zeker problematisch is. Een Nintendospel uit 2009 genaamd Secret Flirts.

 • “Hoeveel onderbroeken gebruik ik in tien dagen?” en andere vakantie-gedachten Bekijk details

  Ondanks dat het in deze gekke tijden niet zo makkelijk is als voorheen, zullen er nog steeds genoeg mensen zijn die binnenkort op wintersport gaan. Het is dan ook heerlijk om zomaar even uit de sleur van je dagelijks leven te stappen.

 • HELP! STUDIEKEUZESTRESS Bekijk details

  De tijd tikt door... De examens komen in zicht en de druk wordt langzaam opgevoerd. Ouders, decanen, docenten en familie, die beginnen te zeuren over jouw toekomstplannen. En dan moet er ook nog een studiekeuze worden gemaakt, terwijl je nog geen flauw benul hebt van wat voor studie je wil doen. Dat kan maar een ding betekenen...STUDIEKEUZESTRESS!

 • Vier Tips Voor Een Beter Leven Bekijk details

  Vandaag (3e maandag van januari) is het weer Blue Monday, zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. Het weer is slecht en de meeste goede voornemens zijn al dood. Even googelen zal je laten zien dat de “formule” achter deze dag klinkklare onzin is, maar het wellicht zitten een paar van jullie er alsnog doorheen. Hier zijn mijn tips voor het volhouden van goede voornemens/zelfverbetering 😊

Paginanavigatie