Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 61 - 70 (van 127)

 • Creëren, niet consumeren (of: waarom netflixen geen goede hobby is) Bekijk details

  Of het nou tijdens een voorstelrondje, hospiteermail of vriendenboekje voorbijkomt, met enige regelmaat wordt er gevraagd wat je hobby’s zijn. Dikke kans dat “series kijken” in jouw lijstje staat, want dat is nu eenmaal wat je doet in je vrije tijd! Toch wil ik een klein pleidooi houden voor de creatieve bezigheden die veel mensen, inclusief ik, verwaarlozen.

 • Aan iedereen met goede voornemens… Bekijk details

  Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk wordt 2023 een jaar vol gezondheid, plezier en geluk! Maar mocht jij een van de (vele) mensen zijn die iedere oudejaarsavond nog even gestrest tien goede voornemens op papier zet om het jaar ook daadwerkelijk gezond, plezierig en gelukkig te maken, dan ben jij precies degene die ik zoek. 

 • Kerst met de fam… de perfecte kerst? Bekijk details

  Om de welbekende titel van de kersthit van MEROL aan te halen, komt het toch elk jaar weer op dit principe neer. Hoewel ik met Oud en Nieuw vaak pleiten ben wordt kerst bij ons ons thuis hoe dan ook gevierd met de familie. Hoewel het elk jaar wel een andere samenstelling is zijn we toch altijd samen. En hoe cliché dit ook klinkt, verheug ik mij altijd immens op de kerstdagen thuis. Even samen, even niets.

 • Wat is “Kerst” nu eigenlijk? Bekijk details

  Kerst is wat je er zelf van maakt, en bij mij thuis is dat over de jaren wel veranderd. Zelf hebben we nooit de traditionele/christelijke versie aangehouden, maar het voelt het altijd aan als, tja, Kerst! Volgens mij komt dat door drie dingen:

 • De decemberlimbo Bekijk details

  We zijn inmiddels ongeveer halverwege wat veel mensen vaak de drukste maand van het jaar noemen en dat valt mij ieder jaar weer even zwaar. Met Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsdag zit mijn agenda namelijk propvol, en dan heb je ook nog dat eindsprintje dat je moet trekken voor school. Met de mensen die ook nog jarig zijn rond deze tijd heb ik al helemaal medelijden. 

 • Wordt liefde ons met de paplepel ingegoten?  Bekijk details

  Het is december en de talloze romantische kerstklassiekers vliegen je weer om de oren. Films als Bridget Jones Diary, Love Actually, The Holiday (en zo kan ik nog wel even doorgaan) luiden de kerst helemaal in en verzorgen de koude wintermaanden van een flinke dosis hartverwarmende romantiek. En ook ik moet toegeven dat ik er intens van geniet.

 • De wonderlijke wereld van LinkedIn Bekijk details

  Hoe dichter je bij het einde van je studie komt, hoe minder je er weg van kunt blijven: LinkedIn. Wat ooit begon als een CV-database is nu een soort professionele facebook geworden. Ik heb een soort haat-liefde relatie met het platform, want er is genoeg om te haten… maar zoals gewoonlijk zijn dingen niet zwart/wit.

 • Wacht, ik ben m’n wachtwoord kwijt! Bekijk details

  De blog waar je nu naar kijkt is er eentje die oorspronkelijk geschreven is in Google Documenten (sorry jongens, maar Google Documenten > Word) en die toen via Microsoft Teams en Canva beland is op Instagram. Als je meegeteld hebt, zie je dat er dus wel vier platforms zijn waar dit stukje tekst doorheen gevoerd wordt—met dus ook vier verschillende wachtwoorden.  

 • Studententermen voor sjaars Bekijk details

  Oké, ik geef het toe. Zelf ben ik nou niet bepaald de ideale representatie van de ultieme student. Desondanks woon ik op kamers in Amsterdam, zit ik bij een aantal verenigingen en doe ik een bestuursjaar bij de studievereniging. Kortom, je kunt dus wel zeggen dat ik het een en ander van het studentenleven meekrijg. Waar ik mij steeds meer bewust van word is de ‘’eigen taal’’ die studenten hebben met hun eigen woorden en termen. Hoewel deze taal vooral ontstaan is binnen de hardcore studentenverenigingen,...

 • Studiegedachtes Bekijk details

  (van iemand die echt niet zijn/haar tentamen gaat halen)

Paginanavigatie