Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Paolo Cognetti De buitenjongen

  Een man van dertig laat het stadsleven in Milaan achter zich om een hut in de Alpen te huren en daar lange bergwandelingen te maken en het schrijven weer op te pakken.

  Gedrukt boek

 • Juli Zeh Onder buren

  De min of meer gedwongen verhuizing naar het platteland wordt voor stadsmens Dora een nog grotere uitdaging als haar buurman een nazi (b)lijkt te zijn.

  Gedrukt boek

 • Pascal Mercier Het gewicht van de woorden

  Als bij een uitgever van in de zestig een dodelijke hersentumor wordt vastgesteld, verkoopt hij zijn uitgeverij in Italië en keert terug naar Londen om zich te verzoenen met zijn naderende dood, maar dan blijkt dat de diagnose op een vergissing berust.

  Gedrukt boek

 • Franco Faggiani Het licht van de lente

  De kleinzoon van een rijke pruikenhandelaar wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog naar de arme valleien in Noord-Italië gestuurd om de vrouwen over te halen hun haar af te staan.

  Gedrukt boek

 • Joachim Meyerhoff Ach, deze leegte, deze verschrikkelijke leegte

  Autobiografisch relaas van een jongeman die naar de toneelschool gaat en bij zijn welgestelde maar excentrieke grootouders intrekt.

  Gedrukt boek

 • Thomas Savage Het geweld van de hond

  Als de jongste van twee broers, eigenaren van een grote ranch, trouwt, is zijn broer niets te veel om zijn schoonzuster te intimideren en te vernederen.

  Gedrukt boek

 • Jón Kalman Stefánsson Het geknetter in de sterren

  Een jongetje, dat zijn moeder heeft verloren en te maken krijgt met een stiefmoeder, is vaak eenzaam maar vindt troost bij zijn tinnen soldaatjes.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Eva Menasse Dunkelblum zwijgt

In 1989 confronteren onverwachte gebeurtenissen de bewoners van het Oostenrijkse stadje Dunkelblum met een misdaad uit het verleden waarover iedereen zwijgt.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken