Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 21 - 30 (van 127)

 • Fantastic Reads and where to find them Bekijk details

  Op zaterdag 11 november pakte ik samen met een vriendin van mij de auto naar Tilburg. Onderweg naar het allereerste ‘‘Fantastic Reads and where to find them’’ event in de LocHal, dat om 10:00 van start ging. Hoewel de meesten 11e van de 11e vierden, stapte ik, met twee vriendinnen een wereld vol boeken binnen.

 • Poëzieleken opgelet! Bekijk details

  Voor veel mensen is poëzie iets wat ze drie weken verplicht moeten lezen op de middelbare school en daarna voor altijd weer vergeten. Ik denk persoonlijk dat dat zonde is. Tuurlijk, ik ben een talenstudent, dus misschien ben ik bevooroordeeld, maar poëzie kan fantastisch zijn, juist ook voor beginners. 

 • Even voorstellen Bekijk details

  Hi! Ik ben Anne, 22 jaar en ik woon in Baarlo. Welkom bij mijn allereerste blogpost. Laat ik mij eerst even kort voorstellen.

 • Weg met die winterdip Bekijk details

  De temperatuur daalt langzaam, de dikke jassen worden weer uit de kast gehaald en de paraplu's worden onze beste vriend. Het is weer zo ver! Momenteel bevinden we ons midden in de herfst en mijn jaarlijkse winterdip, die staat ook weer voor de deur. Desondanks kan de winter een heerlijk seizoen zijn en daarom geef ik jullie mijn tips tegen de winterdip. Zo kunnen jullie volop genieten van de koude wintermaanden.

 • De wondere wereld van intuïties Bekijk details

  Vaak probeer ik blogs te schrijven over onderwerpen waar ik daadwerkelijk iets over weet of iets over wil delen met mensen. Soms geef ik mijn mening over een bepaalde situatie. En in enkele overige gevallen moet ik gewoon even een hersenspinsel delen. Vandaag is zo’n dag en moet ik het even hebben over de vraag: hoe werkt onze intuïtie?

 • Nog eentje, om het af te leren Bekijk details

  Twee jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven van blogs voor YoungBiebMP. Ondertussen zijn we vierendertig(!) blogs verder, en dit gaat helaas mijn laatste blog zijn. Ik heb deze blogs altijd met veel plezier geschreven, en vond het leuk om mee te brainstormen voor dit jongerenplatform.

 • Politiek is net theater Bekijk details

  Nu de kabinetsverkiezingen weer bijna voor de deur staan en de nodige stemwijzers massaal worden ingevuld, wijd ik maar weer eens een blog aan de politiek. Ditmaal wel met een vleugje van mijn eigen vakgebied: het theater.

 • Vijf dingen om te doen nu de herfst weer begint Bekijk details

  Het weer wordt regenachtiger, de dagen korter en de bladeren donkerder: de herfst staat om de hoek. Ik persoonlijk vind de herfst altijd een vervelende, koude, gure tijd en hou meer van de lente, waarin alles juist opbloeit in plaats van, tja, afsterft. Maar er zijn een aantal herfstige activiteiten die alles gelukkig net wat beter maken. Bij deze mijn tips!

 • De Misbaksels Bekijk details

  of: dingen die te kort/slecht/nietszeggend waren voor een blog over te schrijven, en dus zijn achtergebleven in de krochten van mijn notitieapp.

 • Een zoektocht naar de beste noedels Bekijk details

  Nu het academisch jaar weer begonnen is, zal er weer een geheel nieuwe lading studenten op kamers gaan wonen. Een van de meest confronterende dingen om aan te wennen is het feit dat je elke dag zelf moet verzinnen wat je gaat eten en het dan ook nog moet koken! Gelukkig zijn er altijd nog noedels om je uit de brand te helpen. En dit zijn, naar mijn idee, de lekkerste smaken om in te investeren.

Paginanavigatie