Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 31 - 40 (van 127)

 • Wie met de vinger wijst… Bekijk details

  Minder vliegen, stoppen met het eten van vlees en vaker kiezen voor plantaardig, kouder douchen, elektrisch gaan rijden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn allemaal manieren om een steentje bij te dragen aan het welzijn van het milieu. En hoewel ik echt mijn best doe, word ik op alle fronten tegengewerkt.

 • Wat je moet weten als je op kamers gaat Bekijk details

  De treinen zijn weer druk, de collegezalen vol en zoals altijd: het weer is weer mooi. De zomervakantie is voorbij! Mocht je voor het eerst op jezelf wonen, hier zijn wat tips die je niet altijd hoort:

 • De beste stuurlui staan aan wal (letterlijk!) Bekijk details

  In mijn vorige blog verwees ik er al een keertje naar: de waterpolotraining van een vriendin waar ik mee naartoe ging. Er werd als jaarafsluiting een klein toernooitje georganiseerd met teams gevormd uit leden en gasten door elkaar en wedstrijdjes van 8 minuten. Ik had tijd en zin, dus ik ging lekker mee. Zou vast leuk worden – toch?

 • Polarsteps Pluspunten Bekijk details

  Het is weer zomer en dat betekent voor velen van ons dat de studieboeken plaats maken voor de vakantiekriebels. Ik heb ondertussen een leeftijd bereikt waarop ik de vakantie met mijn ouders oversla en zelf de wereld ga verkennen. Voor mijn vertrek benadrukken mijn ouders, na de zoveelste keer, dat ik ze wel op de hoogte moet houden van mijn reis.

 • Zoals verwacht… lopen dingen soms anders Bekijk details

  De ironie ontgaat mij niet dat ik in mijn vorige blog klaagde over heet zomerweer en dat tijdens het schrijven van deze blog het zo hard stormt dat mijn vakantieplannen bijna uiteen vallen. Het bewijst wel maar weer dat dingen nooit lopen zoals je verwacht. Dit is iets wat de laatste tijd bij mij veel naar voren komt.

 • Waarom ik liever geen nee zeg Bekijk details

  5 tentamens, 1 essay, 1 presentatie en 1 portfolio, drie dagen werken, een paar uur bijles geven, twee verjaardagen waarvan eentje een 21 diner waarvoor ik ons liedje nog even moest oefenen op ukelele, en meer: mijn leven was, in het kort, weer even ontzettend druk tijdens de afgelopen tentamenperiode. 

 • Wat men niet weet… Bekijk details

  September 2021. Ik kom als kersverse student nogal onzeker het universiteitstheater binnen. De docent begint met zijn intro praatje en vraagt: wat is de beste voorstelling die ieder van ons ooit heeft gezien? Terwijl ik mijn medestudenten grootse verhalen hoor vertellen over bijzondere en inhoudelijk goede toneelstukken, begint in mijn hoofd lichte paniek te ontstaan. Ik kom werkelijk niet verder dan Nijntje De Musical…

 • [schrijf hier een titel over zomerweer overleven en alsnog leuke dingen doen ondanks dat je je kapot zweet en dit weer haat] Bekijk details

  Aan mij zie je binnen twee tellen dat ik niet gemaakt ben voor zomers weer: bleke huid, lichtblauwe ogen waarvoor een telefoonscherm al te fel is, en ik zweet snel. Oké, hopelijk zie je dat laatste niet. Toch wil ik een leuke zomer hebben, ook al is het dertig graden en sluit ik mezelf liever op in een vriezer.

 • Bevestiging: hardlopers zijn geen doodlopers Bekijk details

  Wellicht zijn er mensen bij wie deze titel enigszins bekend voorkomt. Hij verwijst namelijk naar de allereerste blog die ik ooit voor de bibliotheek schreef. Geen stress, je kunt nu nog even gauw terugscrollen als je niet weet waar ik het over heb ;). Iedereen weer bij? Mooi. Want ik wil mijn punt hier nogmaals bevestigen: hardlopers zijn inderdaad geen doodlopers. 

 • Een nieuwe benadering van leeftijd Bekijk details

  Op een donderdagochtend zit ik op een bankje met een kopje koffie voor het huis van een vriend te genieten van het ochtendzonnetje. We praten over de standaard ditjes en datjes: hoe het nog staat met studie, werk en het leven. We vinden allebei dat dit studiejaar omgevlogen is en komen tot de conclusie dat we deze zomer beiden weer een jaartje ouder worden en daar een beetje tegenop zien.

Paginanavigatie