Jongeren & studenten

Hey jij!

Leuk dat je een kijkje neemt op onze jongerenpagina.  

Als Bibliotheek vinden wij het belangrijk om ook voor jouw doelgroep gave activiteiten te organiseren. Dat doen we samen met een steeds groter wordende groep jongeren. Op deze pagina vind je meer info over alles wat wij voor jou kunnen betekenen.      

Heb je bijvoorbeeld onze podcasts al gezien? Scrol naar beneden voor alle podcasts die we maken samen met Omroep P&M. En check de blogs van ons vlammende blogteam dan ook meteen!   

Meet Laura, Anne en Imme!

Wekelijks schrijven zij een blog over herkenbare, alledaagse of bijzondere dingen uit het leven van een jongere. Wil jij ook blogger worden voor de bieb? We zijn altijd blij met nieuw schrijftalent! Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.   


Podcast 'Eerste hulp bij…'.

Samen met Omroep P&M maken wij iedere maand een nieuwe aflevering voor de podcast 'Eerste hulp bij…'. Elke aflevering gaan een expert en een jongere in gesprek over een bepaald thema met als doel om jou te informeren en inspireren. Pak je wandelschoenen en oortjes erbij, ga naar buiten en luister mee!  

Wat is er voor jou te vinden in de Bibliotheek Maas en Peel, ook als je geen lid bent?

 • Studie- en werkplekken met stopcontacten
 • Gratis Wifi
 • Printmogelijkheden
 • Gratis koffie en thee

Als lid van de bieb kun je genieten van al onze diensten.

Voor maar 43,50 euro per jaar heb je toegang tot al onze boeken en tijdschriften, zowel fysiek als online. En wist je dat we ook een grote collectie luisterboeken hebben?

Daarnaast kun je als lid gratis deelnemen aan een groot aantal online cursussen van GoodHabitz en Soofos en krijg je korting op andere workshops, lezingen en cursussen die we organiseren.


Ideeën

Heb je ideeën voor evenementen die wij met en voor jouw doelgroep kunnen organiseren? Mis je een bepaald genre of specifiek boek in onze collectie? Wil je graag onderdeel uitmaken van het blogteam, of heb je mooie input voor de podcasts? Neem dan contact op met onze afdeling Communicatie: communicatie@debibliotheekmaasenpeel.nl.   

Volg je ons al op social media?

Volg @YoungBiebMP op Instagram om helemaal up-to-date te blijven van de nieuwste blogs, podcasts en meer!


Onze Blogs op een rij

Resultaat 11 - 20 (van 127)

 • De gekte van de Stanley Cup: trending naar abnormale prijzen Bekijk details

  Twee weken terug bevond ik mij in het winkelcentrum van Panningen en mijn mond viel open van verbazing. Voor mij stond een meisje van nog geen tien jaar oud en mijn ogen bleven rusten op wat ze in haar handen had geklemd: de welbekende Stanley Cup. Wellicht vraag je je af waarom dit mij zo verraste, maar ik herinner me nog goed dat ik in mijn jongere jaren tevreden was met mijn K3-drinkbeker van acht euro, in tegenstelling tot de prijzige beker die het meisje tegenover mij nu vasthield. Wat is...

 • Valentijnsdag: dag van de liefde of commerciële marketingtruc? Bekijk details

  Valentijnsdag. Je kan er simpelweg niet omheen. Weken van tevoren vliegen de reclamespotjes je al om de oren. Hartstikke leuk om met je geliefde gezellig samen te zijn en de liefde te vieren, maar soms kan dit ook best confronterend zijn. Zeker als je net door een break-up gaat, of wanneer je een geliefde bent verloren.

 • Voetbalfanatisme Bekijk details

  Het is koud, voor mijn gevoel heb ik zowat tien roltrappen afgelegd om mijn zitplaats te bereiken, op de achtergrond dendert André Hazes door de speakers en het aroma van vette frituur en bier dringt langzaam mijn neusgaten binnen. Kortom, een goed begin voor mijn eerste voetbaldebuut van de eredivisie.

 • Persoonlijkheidstesten: persoonlijk ben ik fan Bekijk details

  De MBTI-test, alles gerelateerd aan horoscopen, welke fictieve personages ben ik, welke love language heb ik, elke buzzfeed quiz ooit… Er bestaan in onze maatschappij veel persoonlijkheidsquizzen, en voor m'n gevoel heb ik ze allemaal weleens gedaan. Niet alleen omdat het grappig is, maar omdat ik er ook daadwerkelijk wat nuttigs uit haal.

 • Betoverd door de Wonka-wereld: een zoete expeditie door chocolade en magie Bekijk details

  Als filmliefhebber bezoek ik regelmatig de bioscoop. Mijn voorkeur gaat stiekem toch uit naar Dok6 in Panningen. De zalen zijn schoon en niet al te groot. Daarnaast is het ideaal dat je je eten en drinken gewoon zittend kan bestellen.

 • Digitale Detox Bekijk details

  Op een avond lig ik op de bank een Netflix-serie te kijken. Het is mijn eerste vrije avond in tijden. Naast mij op de bank ligt mijn telefoon. Onbewust pak ik dat ding op en mijn vinger gaat automatisch naar het Instagram-icoontje. Ik begin met scrollen. Als ik na een tijdje opkijk naar de televisie en zie dat ie is uitgevallen, kijk ik op de klok. Ineens zijn we twee uur verder.

 • Help, ik moet weer naar de online helpdesk! Bekijk details

  Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in een live chat met een medewerker van Disney+. Ik wil mijn abonnement namelijk opzeggen, maar ik heb een korte vraag over hoe lang ik dan nog toegang heb tot mijn account. En nu heb ik daar natuurlijk een klein beetje spijt van, want die online helpdesk? Niks voor mij.

 • Vijf dingen om te doen tussen kerst en oud en nieuw Bekijk details

  Ik ben een echte kerstliefhebber in hart en nieren. Het liefst draai ik het hele jaar door kerstmuziek. Zodra de herfst voorbij is, kan ik niet wachten I tot kerst begint. Waarom? Ik heb een hekel aan de winter: er is veel regen, het is te koud én het wordt veel te snel donker. Kerst zorgt ervoor dat de huizen mooi verlicht zijn, er iets is om naar uit te kijken en het geeft een goede reden om kersttruien te dragen.

 • De tijd vliegt… Bekijk details

  Ik schrijf dit blog op 30 december. Nog één dag en dan breekt het nieuwe jaar weer aan. De beruchte kerstdineetjes, de feestelijke verplichtingen en de hele decemberlimbo ligt bijna achter ons. In deze donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw word ik altijd een beetje nostalgisch omdat ook dit jaar, voor mijn gevoel, is omgevlogen.

 • Oui oui Paris? Nee bedankt! Bekijk details

  Parijs staat bekend als een van de meest romantische steden ter wereld. En eerlijk is eerlijk, ik heb ook veel goede herinneringen aan mijn reisje er naartoe. Recent keek ik weer eens naar een aantal foto’s en ik kreeg bijna zin om terug te gaan. Bijna. Want wees gewaarschuwd: Parijs valt voor heel veel mensen heel erg tegen. Ik zal jullie even een wat realistischer beeld schetsen van deze plek.

Paginanavigatie